SKILLZ

ACADEMY

Dat voedingseducatie nodig is weten we al langer.

Maar hoe dan?

Door samen met alle pedagogisch medewerkers Arnhemse kinderen te voorzien van voedingseducatie. Om te helpen lanceert Skillz2Grow het portaal SkillzAcademy. Via deze pagina meld je je gratis aan voor de pilot in 2023.

START!

voedingseducatie makkelijk en leuk gemaakt met skillzacademy

Het SkillzAcademy portaal geeft toegang tot modules die je helpen bij het verzorgen van voedingseducatie gepersonaliseerd in jouw vakgebied. Kennis, leerlijnen en tools worden aangeboden. Sommige modules kunnen worden uitgebreid met een train-de-trainer; een fysieke sessie met één van onze deskundigen.

De modules zijn gericht op de omgevingen waarin het kind zich begeeft. Dit zijn school, wijk en thuis. Deze omgevingen moeten we “gezond” maken. Alleen samen maken we het verschil en kunnen we hebben invloed hebben op het gezonde gedrag van kinderen.

De pilot zal in 2023 van start gaan. Arnhem en omgeving krijgt daarbij gratis toegang tot de meeste modules. Ben jij een pedagogisch medewerker of werk jij in één van de omgeving voor kinderen? Dan kun je je gegevens via het formulier achterlaten. Wij sturen je dan bij de lancering een uitnodiging om gratis deel te nemen.

pARTNERS

Modules

ENERGIE

Train-de-trainer

E-Learning

Omschrijving

Leer kinderen tijdens de gymles of tijdens een na schools beweegaanbod over gezonde voeding d.m.v. verschillende beweegactiviteiten.

Het programma ENERGIE laat kinderen spelenderwijs ervaren wat gezonde voeding is en zoomt tegelijkertijd ook in waarom gezonde voeding belangrijk is voor je lichaam. En niet te vergeten… voor je ENERGIE! Eventueel ook in zetten bij sportverenigingen die willen werken aan voedingseducatie!

AAN DE SLAG MET DE SCHIJF VAN VIJF

Train-de-trainer

E-Learning

Omschrijving

Een leerlijn van vier lessen, waarbij iedere les een ander vak centraal staat van de Schijf van Vijf. Met maximaal 6 kinderen per begeleider ga je aan de slag met

voedingseducatie en leer je kinderen verschillende kook skillz en maak je elke les een gezond hapje. Geschikt als kookactiviteit tijdens de invulling van Rijke schooldagen of voor activiteiten in de wijk. Nog niet toe aan kooklessen de module biedt ook een stappenplan waarbij een grote groep kinderen actief een gezond hapje gaat proeven en waarbij ze kennis opdoen over de Schijf van Vijf.

SPEEDY
BITES

E-Learning

Omschrijving

Snelle gezonde hapjes maken tijdens een (sport) evenement in de wijk. Een soort mini voedingseducatie waarbij kinderen in maximaal 5 minuten een hapje maken en proeven (in stroomvorm).

Door deze vorm kun je gemakkelijk 300 kinderen per dag voorzien van een leerzame activiteit. Leer hoe je dit organiseert en krijg inspiratie voor verschillende hapjes.

DE GEZONDE SCHOOL

E-Learning

Omschrijving

Ben je werkzaam in het PO en zou je graag de rol “Gezonde school coördinator” op je willen nemen en jouw school helpen richting het worden van een “Gezonde school”? Dan biedt deze module je

extra handvaten naast de “Gezonde school aanpak” (linkje toegen) vanuit mijngezondeschool zodat je het proces kunt versnellen!

ONDERWIJS MATERIALEN

Voor de modules zullen ondersteunende onderwijs materialen aan te schaffen zijn, van traktatieboekjes, het Kinderkook-kwartet en de grote Schijf van Vijf.

FINANCIERING

Gesubsidieerd

00 00
Tot 2024
  • Voor PO scholen
  • Arnhem en omgeving
pilot

Voor wie?

VOOR WIE?

Ben jij een Rijke Schooldag coördinator dan kun je jouw kinder/jeugd werkers of stagiaires de module “Aan de slag met de Schijf van Vijf” laten volgen. Daarnaast kun je een dag organiseren waarbij onze trainers jullie pedagogisch medewerkers gaan voorzien van een train de trainer! Leerlijnen, lesvoorbereidingen en inspiratie voor gezonde gerechten zijn allemaal te vinden in de module “Aan de slag met de Schijf van Vijf”

Ben jij een gezonde school coördinator en help jij een school in de weg naar het worden van een ”Gezonde School”, dan kun je hier verschillende modules volgen die jou helpen in combinatie met “Gezonde schoolaanpak” sneller het gewenste resultaat te behalen!

Ben jij een kinder/jeugdwerker en werk je voor een jongeren organisatie en geef je kookles maar mis je wat inspiratie? Dan is de module “Aan de slag met de Schijf van Vijf” iets voor jou! Tijdens de module leer je hoe je kinderen voedingseducatie geeft en word je geholpen bij de organisatie van een kookles. Breng je kooklessen naar een hoger niveau en draag bij aan het aanleren van een Gezonde leefstijl bij kinderen! Volg naast de online module ook een train de trainer en vergroot daardoor je skilllzzz

Ben jij een Buurtsportcoach, dan kun ook jij bijdragen aan het aanleren van een Gezonde leefstijl. Combineer nu voedingseducatie tijdens je beweegaanbod in de wijk. Volg de online module “ENERGIE” en help de kinderen d.m.v. bewegend leren aan kennis over de Schijf van Vijf. Vraag ook zeker de train de trainer aan en laat je inspireren door één van onze trainer de trainers in het beweegprogramma ENERGIE!

Ben jij een onderwijsassistent in het PO en heb je naast je volle programma tijd en motivatie om voedingseducatie te geven én wil jij je school helpen richting het worden van een Gezonde School? Dan kun je in de SkillzAcademy verschillende modules volgen die jou helpen in combinatie met de “Gezonde schoolaanpak” sneller het gewenste resultaat te behalen.

Ben jij een vakdocent bewegingsonderwijs, dan kun ook jij bijdragen aan het aanleren van een Gezonde leefstijl. Combineer nu voedingseducatie tijdens je gymlessen op school Volg de online module “ENERGIE” en help de kinderen d.m.v. bewegend leren aan kennis over de Schijf van Vijf. Vraag ook zeker de train de trainer aan en laat je inspireren door een van onze trainers in het beweegprogramma ENERGIE!

Ben jij een leerkracht PO en heb je naast je volle programma motivatie en de tijd om voedingseducatie te geven en wil jij je school helpen richting het worden van een Gezonde School? Dan kun je in de SkillzAcademy verschillende modules volgen die jou helpen in combinatie met de “Gezonde schoolaanpak” sneller het gewenste resultaat te behalen.

Ben jij een BSO medewerker en wil je de kinderen tijdens de opvang voedingseducatie geven? Dan is de module “Aan de slag met de Schijf van Vijf” iets voor jou! Tijdens deze module leer je hoe je kleine groepen kinderen voedingseducatie geeft en word je geholpen bij het organiseren van kooklessen. Zijn kooklessen nog niet haalbaar volg dan de module ENERGIE en geef voedingseducatie d.m.v. leuke beweegactiviteiten!

Zit jij in de directie van een school of in het bestuur van een jongeren organisatie. Dan vindt ook jij hier genoeg online modules die jezelf of jouw personeel kunnen volgen die helpen bij het geven van voedingseducatie aan kinderen.

Video afspelen

Gezonde jeugd, gezonde toekomst!

Gezonde jeugd, gezonde toekomst!

Mailinglijst

LAAT JE GEGEVENS ACHTER

FAQ

Inschrijven is altijd gratis en bepaalde modules blijven gratis. Daarnaast bieden wij tijdens de pilot fase gratis de module "Koken met de Schijf van Vijf" aan alle scholen van Arnhem. In de toekomst willen wij zowel betaalde als gratis modules aan bieden.

De pilot zal in Q1 2023 van start gaan en tot Q1 2024 lopen. Als er meer tijd nodig is om alle scholen te bereiken in Arnhem kunnen we er voor kiezen te verlengen.

De gegevens die je achterlaat worden gebruikt om in 2023 contact met je te leggen over de start van de pilot. Je krijgt dan een mail waarin staat hoe je je gratis kunt inschrijven voor het platform.

Arnhem is onze pilot stad. Dat heeft er mee te maken dat wij verreweg de meeste activiteiten nu nog in Arnhem organiseren. Wij sluiten andere gemeentes echter niet uit en iedereen is welkom om mee te doen tijdens deze pilotfase.

De train-de-trainers zijn bedoeld om draagvlak te creëren binnen teams, motivatie te kweken en mensen snel op weg te helpen. Deze zijn echter alleen aan te raden bij bepaalde modules die inhoudelijk wat dieper gaan dan anderen. Het geven van train-de-trainers is een goede manier om persoonlijk en toch efficiënt (schaalbaar) impact te gaan maken.

Online is hier veel informatie over te vinden. Echter zullen wij dit later ook in een gratis module toe lichten. Tot die tijd kunt u altijd voor advies aankloppen.

Tijdens de pilotfase starten wij met het traject bij het Loket gezond leven. We verwachten in 2024 onze modules ook op dit loket aan te kunnen gaan bieden.

WAT NOG MEER?

” De verschillende manieren van het geven voedingseducatie in de modules is gepersonaliseerd op jouw vakgebied” Jij doet alleen wat jij kan!

21 Nov 2022 / Eva Geurken / Oprichter

” Gebruik wat je nodig hebt en niet meer dan dat! Eenvoudig toegang tot alles wat relevant is voor jou als pedagogisch medewerker. “

21 Nov 2022 / Joren Neher / Oprichter

” We helpen pedagogisch medewerkers van begin tot eind op school en in de wijk. U kunt bij ons terecht voor advies en begeleiding. “

5/5

In 2024 zullen een aantal modules erkende interventies zijn bij loket gezond leven.’

5/5

”De JOGG-aanpak en de Gezonde school aanpak. Daarnaast houden we rekening met de richtlijnen van het Voedingscentrum en willen we vooral niet opnieuw het wiel uitvinden.

0
Scholen

Al 10 Arnhemse scholen worden door Skillz2Grow ondersteund in het worden van een gezonde school! Maar er zijn nog meer gezonde school coördinatoren nodig!